You are here:

Λίγα Λόγια για τη συνεργάτιδα μας

Η κα Βουκούτη Πολυξένη είναι πτυχιούχος Ψυχολογίας, απόφοιτος της Φιλοσοφικής Σχολής του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης το 2017.

Αμέσως μετά την λήψη του πτυχίου προσλαμβάνεται ως Ψυχολόγος στο τμήμα εκπαίδευσης του ΟΚΑΝΑ στη Θεσσαλονίκη όπου συμμετείχε στην διοργάνωση και υλοποίηση πολυάριθμων σεμιναρίων και εκπαιδεύσεων για άλλους φορείς και ειδικούς στο πεδίο της Υγείας.

Παράλληλα, ξεκινά το μετεκπαιδευτικό πρόγραμμα της Ελληνικής Εταιρίας Γνωστικής Συμπεριφορικής Θεραπείας στην Θεσσαλονίκη από όπου και πήρε την πιστοποίηση της ως Γνωστική Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεύτρια (EABCT).

Λόγω της ενασχόλησης με ομάδες που διακρίνονται από τις αυξημένες ανάγκες τους και την πολυπαραγοντικότητα των προβλημάτων τους αποφασίζει να εξειδικευτεί στις εξαρτήσεις και γίνεται δεκτή με υποτροφία στο διιδρυματικό μεταπτυχιακό πρόγραμμα “Ποινικό Δίκαιο και Εξαρτήσεις” της Νομικής Σχολής του ΑΠΘ σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Λευκωσίας και το ΚΕΘΕΑ. Το ερευνητικό της ενδιαφέρον αφορούσε τις οικογένειες των εξαρτημένων ατόμων και τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν στην ψυχική τους υγεία.

Από το 2018 έως και το 2022 διατήρησε συνεργασία με το Κέντρο Συμβουλευτικής και Στήριξης Φοιτητών του Πανεπιστημίου Μακεδονίας όπου παραγματοποιούσε ατομικές συνεδρίες με νεαρούς ενήλικες σε θεραπευτικό και συμβουλευτικό πλαίσιο.

Το 2021 διετέλεσε τα καθήκοντα της ως Ψυχολόγος στην Πρωτοβάθμια Εκπαίδευση πραγματοποιώντας συναντήσεις με παιδιά, γονείς και διοργανώνοντας ημερίδες και ομιλίες ευαισθητοποίησης για την ψυχική υγεία και άλλες σημαντικές θεματικές για την παιδική ηλικία και την ενημέρωση των γονέων.

Τα τελευταία χρόνια ιδιωτεύει στην περιοχή της Δυτικής Θεσσαλονίκης ως Ψυχολόγος , Ψυχοθεραπεύτρια και Σύμβουλος Εξαρτήσεων και συνεργάζεται ως επιστημονικό προσωπικό με άλλους ιδιώτες καθώς και με το ΚΕΨΥΣΥ ως εισηγήτρια στην εκπαίδευση της Γνωστικής Συμπεριφορικής Ψυχοθεραπείας και της Συμβουλευτικής Ψυχικής Υγείας.

Σήμερα, πραγματοποιεί ατομικές θεραπευτικές συνεδρίες κυρίως με εφήβους και ενήλικες, συνεδρίες για θεραπεία ζεύγους, εποπτείες και συνεδρίες ατομικής συμβουλευτικής και συμβουλευτικής γονέων ενώ παράλληλα αποτελεί ειδικός ψυχολόγος παραπομπής περιστατικών με συμπεριφορική εξάρτηση.