Εισαγωγικό Πρόγραμμα Εξοικείωσης στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία

Το εισαγωγικό πρόγραμμα εξοικείωσης στη Γνωσιακή Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία του Κέντρου Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής απευθύνεται κυρίως σε ψυχολόγους, ψυχιάτρους, κοινωνικούς λειτουργούς και συμβούλους, καθώς και φοιτητές αυτών των κλάδων, οι οποίοι επιθυμούν να γνωρίσουν τη φιλοσοφία της γνωσιακής – συμπεριφορικής προσέγγισης και να αποκτήσουν μια πρώτη εξοικείωση με το μοντέλο. Επίσης, τo πρόγραμμα δίνει την δυνατότητα σε ψυχοθεραπευτές άλλων προσεγγίσεων, να ενσωματώσουν τις τεχνικές του μοντέλου στην κλινική τους πράξη. Τέλος, απευθύνεται επίσης σε επαγγελματίες άλλων ειδικοτήτων, όπως εκπαιδευτικοί, νοσηλευτές κ.τ.λ. που ενδιαφέρονται να αποκτήσουν κάποια επί πλέον εργαλεία για να χρησιμοποιήσουν στη δουλειά τους.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει εξοικείωση με την φιλοσοφία του γνωσιακού – συμπεριφορικού μοντέλου, εκμάθηση και πρακτική εξάσκηση των τεχνικών του, αλλά και την γνωριμία με τα πρωτόκολλα θεραπείας της κατάθλιψης και των αγχωδών διαταραχών.

Το πρόγραμμα προσφέρεται στην Αθήνα και τη Θεσσαλονίκη.

Συνολική διάρκεια: 80 ώρες, Πέντε Σάββατο-Κύριακα

Ώρες: 10.00 – 18.00 και τις δύο ημέρες

Προϋποθέσεις εγγραφής: Στο πρόγραμμα γίνονται δεκτοί ειδικοί ψυχικής υγείας     (ψυχολόγοι, ψυχίατροι, ειδικευόμενοι ψυχίατροι, κοινωνικοί λειτουργοί, σύμβουλοι), εκπαιδευτικοί, νοσηλευτές και φοιτητές των παραπάνω κλάδων.

Κόστος συμμετοχής

Ιδιώτες: 800 ευρώ
Φοιτητές/Άνεργοι/Εφάπαξ πληρωμή: 600 ευρώ

Η καταβολή του κόστους συμμετοχής γίνεται εφάπαξ ή σε 5 μηνιαίες δόσεις σε τραπεζικό λογαριασμό ή με χρέωση πιστωτικής κάρτας. Στο ποσό περιλαμβάνονται επίσης ορισμένα βασικά βιβλία και εκτενείς σημειώσεις των μαθημάτων σε ηλεκτρονική μορφή.

Χορηγείται Βεβαίωση Παρακολούθησης

Βασικοί Άξονες Σεμιναρίου

 1. Γνωριμία με τη Γνωσιακή Προσέγγιση – Φιλοσοφία της θεραπείας
 2. Γνωσιακές Κατασκευές (Γνωσίες) – Γνωσιακά Λάθη – Εξοικείωση με τη Γνωσιακή Συλλογιστική
 3. Θεραπευτική Σχέση
 4. Γνωσιακή-Συμπεριφορική Αξιολόγηση
 5. Γνωσιακή Αναδιατύπωση Περίπτωσης
 6. Δόμηση  Ολοκληρωμένης Παρέμβασης – Θεραπευτικό Πλάνο
 7. Δόμηση  Συνεδριών
 8. Συμπεριφορικές Τεχνικές
 9. Γνωσιακές Τεχνικές (Διερεύνησης & Αναδόμησης)
 10. Τερματισμός Θεραπείας – Πρόληψη Υποτροπών
 11. Κατάθλιψη (Γνωσιακό προφίλ – Γνωσιακή Παρέμβαση – Συζήτηση Κλινικών Περιστατικών)
 12. Διαταραχή Πανικού &/ή Αγοραφοβία (Γνωσιακό προφίλ – Γνωσιακή Παρέμβαση – Συζήτηση Κλινικών Περιστατικών)

Εαν επιθυμείτε να δείτε το Επαγγελματικό Πρόγραμμα Μετεκπαίδευσης στη Γνωσιακή – Συμπεριφορική Ψυχοθεραπεία ΠΑΤΗΣΤΕ ΕΔΩ!

Δημοσιεύτηκε στις 26 Ιουνίου 2013. Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος χωρίς την έγκριση του συγγραφέα, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη.

cbt-009

Εάν ενδιαφέρεστε για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, παρακαλώ συμπληρώστε και αποστείλετε την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος που θα βρείτε πατώντας εδώ και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας εντός 5 εργάσιμων ημερών.