Εφαρμοσμένη Συμβουλευτική

Ταχύρρυθμο Επαγγελματικό Πρόγραμμα Μετεκπαίδευσης στην Εφαρμοσμένη Συμβουλευτική

Υπεύθυνη Προγράμματος: Δρ. Ναταλία Κουτρούλη


Διδάσκουσες: Αλέξια Βουρδουμπά, Φανή Ζαφειρίδου, Δρ. Ναταλία Κουτρούλη, Ιωάννα, Δωροθέα Μανωλοπούλου, Αναστασία Στάμου, Μαρία Φινοκαλιώτη, Βικτώρια Χαμαλάκη, Μίνα Χιώνη

Αντικείμενο Εκπαίδευσης:Το πρόγραμμα μετεκπαίδευσης στην Εφαρμοσμένη Συμβουλευτική παρέχει ολοκληρωμένη, εξειδικευμένη επαγγελματική εκπαίδευση στη διαδικασία της Συμβουλευτικής

Στόχοι του Προγράμματος: Το πρόγραμμα στοχεύει στην κατανόηση της σημασίας, των τεχνικών και των μεθόδων της συμβουλευτικής διαδικασίας, στην απόκτηση ολοκληρωμένης γνώσης των θεωρητικών προσεγγίσεων που εφαρμόζονται στη Συμβουλευτική (όπως, Προσωποκεντρική, Υπαρξιακή, Συστημική, Γνωσιακή- Συμπεριφορική, Gestalt), στην εξοικείωση με όλα τα πιθανά συμβουλευτικά αιτήματα, την αξιολόγησή τους και τη συμβουλευτική αντιμετώπισή τους, στη γνωριμία με όλα τα είδη συμβουλευτικής δομής (ατομική, ζεύγους, οικογένειας, ομάδας), στην κατάκτηση των απαραίτητων επικοινωνιακών δεξιοτήτων και συμβουλευτικών τεχνικών και στην εξάσκηση των σπουδαστών εντός του μαθήματος. Η βιωματική εκπαίδευση περιλαμβάνει την προσομοίωση συνεδριών ανάμεσα στους σπουδαστές σε χώρο κατάλληλα διαμορφωμένο για διεξαγωγή συνεδριών. Οι προσομοιώσεις παρακολουθούνται, με την πλήρη συναίνεση των σπουδαστών, από το υπόλοιπο τμήμα και τον συντονιστή του μαθήματος μέσα από μονόδρομο καθρέφτη. Οι σπουδαστές μας συνδέονται με τον προσωπικό τους κωδικό στην ειδικά διαμορφωμένη, ηλεκτρονική πλατφόρμα του Κέντρου μας προκειμένου να μελετήσουν το υλικό του τμήματός τους, να ενημερωθούν για το πρόγραμμα ή για τις υποχρεώσεις τους, καθώς και για να επικοινωνήσουν άμεσα με το διοικητικό και εκπαιδευτικό προσωπικό του Κέντρου. 

Διάρκεια προγράμματος: Ένα έτος

Για το τμήμα Θεσσαλονίκης η διεξαγωγή των μαθημάτων θα είναι: Ομάδα αυτογνωσίας – 10 Παρασκευές, ώρες 18.30 – 21.30. Διαλέξεις – 10 Σαββατοκύριακα, ώρες 10.00 – 18.00, σε προκαθορισμένες ημερομηνίες.

Για το τμήμα Αθήνας η διεξαγωγή των μαθημάτων θα είναι: Ομάδα αυτογνωσίας – 10 Παρασκευές, ώρες 18.30 – 21.30. Διαλέξεις – 10 Σαββατοκύριακα, ώρες 10.00 – 18.00, σε προκαθορισμένες ημερομηνίες.

Προϋποθέσεις εγγραφής: Το πρόγραμμα απευθύνεται αποκλειστικά σε κατόχους πτυχίου ή διπλώματος ψυχολογίας, κοινωνικής εργασίας, ψυχοθεραπείας, συμβουλευτικής και άλλων συναφών κλάδων από αναγνωρισμένο πανεπιστήμιο ή κολέγιο της Ελλάδας ή του εξωτερικού, καθώς και σε ψυχιάτρους και ειδικευόμενους ψυχιάτρους. Γίνονται επίσης δεκτοί φοιτητές των παραπάνω κλάδων.

Συνολικές Προϋποθέσεις Αποφοίτησης:

Παρακολούθηση διαλέξεων διάρκειας 160 ωρών

Παρακολούθηση Ομάδας Αυτογνωσίας διάρκειας 30 ωρών

1 Βιβλιογραφική Εργασία 3.000 λέξεων

1 Εργασία Ανάλυσης Περιστατικού 3.000 λέξεων

Γραπτή Εξέταση με Ερωτήσεις εφ’ όλης της Ύλης στο τέλος του προγράμματος

Κόστος συμμετοχής

Ιδιώτες: 1900 ευρώ
Φοιτητές/Άνεργοι/Εφάπαξ πληρωμή: 1700 ευρώ

Η καταβολή του κόστους συμμετοχής γίνεται εφάπαξ ή σε 10 μηνιαίες δόσεις σε τραπεζικό λογαριασμό ή με χρέωση πιστωτικής κάρτας. Στο ποσόν περιλαμβάνονται επίσης ορισμένα βασικά βιβλία και εκτενείς σημειώσεις των μαθημάτων σε ηλεκτρονική μορφή.

Δεν υπάρχει πρόσθετη χρέωση για την εξέταση της αίτησης και την εγγραφή.

Θεματολογία:

Εισαγωγή στη συμβουλευτική διαδικασία

Γνωσιακή συμπεριφορική προσέγγιση στη Συμβουλευτική: εφαρμογή σε άτομα με θλίψη & άγχος

Συστημική προσέγγιση στη συμβουλευτική: εφαρμογή σε ζευγάρια, οικογένειες και ομάδες

Η προσέγγιση Gestalt στη Συμβουλευτική

Η υπαρξιακή προσέγγιση για την αντιμετώπιση του πένθους

Η προσωποκεντρική προσέγγιση στη Συμβουλευτική για θέματα αυτογνωσίας και σχέσεων

Συμβουλευτική προσέγγιση για θέματα υγείας

Συμβουλευτική παρέμβαση σε θέματα διατροφής και εξαρτήσεων

Συμβουλευτική υποστήριξη σε παιδιά και εφήβους

Συμβουλευτικές υπηρεσίες για γονείς- ομάδες γονέων

Για περισσότερες πληροφορίες επικοινωνήστε με τη Γραμματεία του Κέντρου Εφαρμοσμένης Ψυχοθεραπείας & Συμβουλευτικής στο info@psychotherapia.gr ή τηλεφωνήστε στο 210 8219210.

Έχετε απορίες? Επικοινωνήστε μαζί μας

Εάν ενδιαφέρεστε να εγγραφείτε στο πρόγραμμα Εφαρμοσμένης Συμβουλευτικής, παρακαλώ πατήστε το παρακάτω link και αποθηκεύστε  την αίτηση εγγραφής στον υπολογιστή σας, συμπληρώστε την &  συγκεντρώστε τα δικαιολογητικά που ζητούνται στην αίτηση και  προωθήστε τα έγγραφα με email στο admissions@psychotherapia.gr 

ή ταχυδρομείστε τα στην εξής διεύθυνση: ΚΕΝΤΡΟ ΕΦΑΡΜΟΣΜΕΝΗΣ ΨΥΧΟΘΕΡΑΠΕΙΑΣ &  ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ Σοφοκλέους 64 και Χαροκόπου Καλλιθέα Αττικής τκ. 17671  

(ΠΡΟΣΟΧΗ! δεν παραλαμβάνουμε συστημένους φακέλους, εάν  επιθυμείτε να ταχυδρομήσετε την αίτηση σας χρησιμοποιήστε την υπηρεσία business των ΕΛΤΑ ή στείλτε τη με courrier)