Σεμινάριο Ευαισθητοποίησης στην Συμβουλευτική & Υποστήριξη Εγκύων/Υποψήφιων Γονέων

Έναρξη σεμιναρίου: 25 Ιανουαρίου 2020

Το παρόν εισαγωγικό σεμινάριο διάρκειας 30 ωρών απευθύνεται σε φοιτητές ή  επαγγελματίες ψυχικής υγείας (ψυχολόγους, συμβούλους  ψυχικής υγείας, ψυχοθεραπευτές) ή και επαγγελματίες σε συναφή με  τον χώρο της περιγεννητικής φροντίδας επαγγέλματα (μαίες, γυναικολόγους, βοηθούς μητρότητας, νοσηλευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, παιδαγωγούς) που ενδιαφέρονται να προσεγγίσουν με βιωματικό τρόπο θέματα που αφορούν την προγεννητική και περιγεννητική ψυχολογία και αγωγή και συγκεκριμένα: 

  1. την προετοιμασία των υποψήφιων γονέων κατά την μετάβαση στην γονική ιδιότητα ( η επιθυμία και η προετοιμασία για παιδί)
  2. την υποστήριξη της εγκύου στις σωματικές και ψυχικές αλλαγές καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού (πρόγραμμα ενδυνάμωσης της εγκύου και σύνδεσης μητέρας – εμβρύου)
  3. την εξέταση της νέας δυναμικής της οικογένειας (μιλώντας για έγκυο ζευγάρι, ο ρόλος του πατέρα, ανακατατάξεις στο οικογενειακό σύστημα)
  4. την ενημέρωση σε θέματα πρωίμων σχέσεων και αλληλεπιδράσεων μητέρας- βρέφους (η περίοδος της λοχείας και του θηλασμού)
  5. την προσέγγιση ειδικών θεμάτων (ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, υποβοηθούμενοι τρόποι γονιμοποίησης, μονογονεϊκή οικογένεια επιπλοκές εγκυμοσύνης και τοκετού)
  6. και κυρίως την διερεύνηση της φύσης της σχέσης και συνεργασίας υποψήφιων γονέων, εγκύων ζευγαριών, εγκύων γυναικών και μητέρων βρεφών με τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας και παροχής φροντίδας.

Στόχος του σεμιναρίου είναι οι ενδιαφερόμενοι, συμμετέχοντας σε μια βιωματική εκπαιδευτική ομάδα, να εισαχθούν στα πρώτα κατάλληλα εκείνα θεωρητικά και πρακτικά ερεθίσματα και εργαλεία που θα τους επιτρέψουν να προσεγγίζουν με ευαισθησία και σεβασμό- ανάλογα με το πλαίσιο στο οποίο δραστηριοποιούνται- θέματα που άπτονται των ψυχικών διεργασιών της κύησης, της γέννησης και άρα της ίδιας της ζωής.

Κατά τη διάρκεια του Σεμιναρίου θα δοθεί σχετική βιβλιογραφία.

Ημέρα και ώρα διεξαγωγής: Σάββατο και Κυριακή, 10.00 π.μ. με 5.30 μ.μ.

Διάρκεια: δύο μηνιαίες συναντήσεις

Ημερομηνίες παρακολούθησης: 25 & 26/1/2020 και 8 & 9/2/2020

Κόστος συμμετοχής: 290 ευρώ για ιδιώτες και 250 ευρώ για φοιτητές και ανέργους

Εισηγήτρια: Πλασσαρά Ευδοκία, Ψυχολόγος –  Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια- Εκπαιδευμένη στην Προγεννητική και Περιγεννητική Ψυχολογία

Δημοσιεύτηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2018. Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος χωρίς την έγκριση του συγγραφέα, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη. 

Εάν ενδιαφέρεστε για το συγκεκριμένο πρόγραμμα, παρακαλώ συμπληρώστε και αποστείλετε την φόρμα εκδήλωσης ενδιαφέροντος που θα βρείτε πατώντας εδώ και θα επικοινωνήσουμε μαζί σας εντός 5 εργάσιμων ημερών.