Σεμινάριο Ευαισθητοποίησης στην Συμβουλευτική & Υποστήριξη Εγκύων/Υποψήφιων Γονέων

Έναρξη σεμιναρίου: 9 Νοεμβρίου 2019

Το παρόν εισαγωγικό σεμινάριο διάρκειας 30 ωρών απευθύνεται σε φοιτητές ή  επαγγελματίες ψυχικής υγείας (ψυχολόγους, συμβούλους  ψυχικής υγείας, ψυχοθεραπευτές) ή και επαγγελματίες σε συναφή με  τον χώρο της περιγεννητικής φροντίδας επαγγέλματα (μαίες, γυναικολόγους, βοηθούς μητρότητας, νοσηλευτές, κοινωνικούς λειτουργούς, παιδαγωγούς) που ενδιαφέρονται να προσεγγίσουν με βιωματικό τρόπο θέματα που αφορούν την προγεννητική και περιγεννητική ψυχολογία και αγωγή και συγκεκριμένα: 

  1. την προετοιμασία των υποψήφιων γονέων κατά την μετάβαση στην γονική ιδιότητα ( η επιθυμία και η προετοιμασία για παιδί)
  2. την υποστήριξη της εγκύου στις σωματικές και ψυχικές αλλαγές καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης και του τοκετού (πρόγραμμα ενδυνάμωσης της εγκύου και σύνδεσης μητέρας – εμβρύου)
  3. την εξέταση της νέας δυναμικής της οικογένειας (μιλώντας για έγκυο ζευγάρι, ο ρόλος του πατέρα, ανακατατάξεις στο οικογενειακό σύστημα)
  4. την ενημέρωση σε θέματα πρωίμων σχέσεων και αλληλεπιδράσεων μητέρας- βρέφους (η περίοδος της λοχείας και του θηλασμού)
  5. την προσέγγιση ειδικών θεμάτων (ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, υποβοηθούμενοι τρόποι γονιμοποίησης, μονογονεϊκή οικογένεια επιπλοκές εγκυμοσύνης και τοκετού)
  6. και κυρίως την διερεύνηση της φύσης της σχέσης και συνεργασίας υποψήφιων γονέων, εγκύων ζευγαριών, εγκύων γυναικών και μητέρων βρεφών με τους επαγγελματίες ψυχικής υγείας και παροχής φροντίδας.

Στόχος του σεμιναρίου είναι οι ενδιαφερόμενοι, συμμετέχοντας σε μια βιωματική εκπαιδευτική ομάδα, να εισαχθούν στα πρώτα κατάλληλα εκείνα θεωρητικά και πρακτικά ερεθίσματα και εργαλεία που θα τους επιτρέψουν να προσεγγίζουν με ευαισθησία και σεβασμό- ανάλογα με το πλαίσιο στο οποίο δραστηριοποιούνται- θέματα που άπτονται των ψυχικών διεργασιών της κύησης, της γέννησης και άρα της ίδιας της ζωής.

Κατά τη διάρκεια του Σεμιναρίου θα δοθεί σχετική βιβλιογραφία.

Ημέρα και ώρα διεξαγωγής: Σάββατο και Κυριακή, 10.00 π.μ. με 5.30 μ.μ.

Διάρκεια: δύο μηνιαίες συναντήσεις

Κόστος συμμετοχής: 290 ευρώ για ιδιώτες και 250 ευρώ για φοιτητές και ανέργους

Εισηγήτρια: Πλασσαρά Ευδοκία, Ψυχολόγος –  Συστημική Ψυχοθεραπεύτρια- Εκπαιδευμένη στην Προγεννητική και Περιγεννητική Ψυχολογία

Δημοσιεύτηκε στις 17 Φεβρουαρίου 2018. Απαγορεύεται από το δίκαιο της Πνευμ. Ιδιοκτησίας η καθ΄οιονδήποτε τρόπο παράνομη χρήση/ιδιοποίηση του παρόντος χωρίς την έγκριση του συγγραφέα, με βαρύτατες αστικές και ποινικές κυρώσεις για τον παραβάτη. 

Έχετε απορίες? Επικοινωνήστε μαζί μας!
Γράψτε τυχόν απορίες που θα θέλατε να σας απαντήσουμε
Συναινώ στην αποστολή των προσωπικών μου στοιχείων και επιθυμώ να με ενημερώσετε είτε τηλεφωνικώς ή μέσω email για τις παρεχόμενες υπηρεσίες σας. Κατανοώ ότι τα δεδομένα μου δεν θα μοιραστούν σε καμία περίπτωση σε τρίτα πρόσωπα και θα χρησιμοποιηθούν μόνο προς την προσωπική μου ενημέρωση σχετικά με τα προγράμματα εκπαίδευσης & σεμινάρια σας. Κατανοώ ότι τα δεδομένα θα διατηρηθούν για όσο χρονικό διάστημα κρίνεται απαραίτητο για τον παραπάνω σκοπό. Για τα προσωπικά σας δεδομένα, σας παρέχεται το δικαίωμα πρόσβασης, διόρθωσης, διαγραφής, περιορισμού της επεξεργασίας, εναντίωσης στην επεξεργασία και φορητότητας μετά από σχετικό σας αίτημα στην εταιρεία μας.

Για να δηλώσετε συμμετοχή, πατήστε την κόκκινη επιλογή, κατεβάστε την αίτηση εγγραφής και προωθήστε την συμπληρωμένη με όλα τα στοιχεία στο admissions@psychotherapia.gr